Alternative spontaneous guerilla projects in area of global education and humanity

Neutrinci u Srbistanu je grupa ljudi koja je rešila da svojim akcijama radi na buđnjenju svesti svakog čoveka. Organizacija je aktivna u svim sferama života da bi na što jednostavniji način probudila slobodu misli i delovanja svih ljudi.

Svi smo Neutrinci, a pod to Neutrinci ide da svako pronađe sebe i da taj najbolji deo sebe da prirodi, da podeli svoje misli i ideje na kojima ce udruženje raditi konkretnim akcijama.

Mi smo miroljubiva gerila koja se bavi boljim sutra, mi smo oni mali gorani koji ne trpe da gaze otpad a da ga ne bace u kantu, mi smo hipi komuna koja smatra osmex i pozitivnu energiju nijbitnijim lekom. Mi smo oni koji umetnost i kulturu stavljaju na prvo mesto.

Naši ciljevi jesu ekološki čista Srbija, čista svest građana, povišen stepen obrazovanja, buđenje nevinog stvorenja koje će se isključiti iz sivila i pustiti se dugom svojih misli a da pri tome ne strepi da li nekome to odgovara ili ne.

Mi nismo agresivni, naš pristup ljudima nije nametljiv, mi nikoga ne vredjamo, mi ni od koga ne zavisimo osim od nas samih.
Ne očekujemo od drugih opet isto ali voleli bi smo da svako na bar trenutak razmisli ko je i šta je, šta stvarno želi, i da baš tada pronađe ljubav u sebi.

Mi smo spremni za sprint, samo što znamo da ono zašta se mi zalažemo je potreban maraton i zato dajte vaše ideje, vaše predloge pratite i zovite druge da prate Neutrince u Srbistanu. Mobilizacija je počela, Neutrinci celog sveta objedinite se.

Drugi o Neutrincima:

/ Ima ko da čisti za vama – http://ww.sumadijapress.com/index-p62-ni14991-c62.html

Grupa prijatelja i entuzijasta iz Kragujevca, koji sebe nazivaju “Neutrinci u Srbistanu”, volonterski čisti male deponije u okolini grada koje nesavesni Kragujevčani ostavljuju za sobom posle izleta u prirodi.

/ “Neutrinci” ponovo u akcijihttp://www.old.sumadijapress.co.rs/index-p62-ni15937-c62.html

Pre mesec dana, Šumadijapress je objavio priču o grupi prijatelja iz Kragujevca koji vole da provode vreme u prirodi. Ali, ova družina ne bi bila toliko neobična da je ne odlikuje jedna “sitnica”. Naime, Neutrinci u Srbistanu, kako sami sebe nazivaju, pronalaze prirodno lepa, ali zapuštena i ljudskom nebrigom devastirana mesta koja očiste, urede koliko god mogu i – promene im izgled.

/ Ko je ovde lud?http://old.sumadijapress.co.rs/index-p62-ni17023-c62.html

Prosečan Srbin kada vidi nekog da čisti đubre na ulici, ispred zgrade ili u prirodi, a da pritom ovaj nije radnik „Čistoće“, pomisliće da se radi o neuračunjivoj osobi. Prvo se zapita „zašto to radi i zašto čisti kad nije njegovo“, a onda sledi odgovor „mora da nije čist“.

/ Partija za zivotinje iz Holandije o nasoj akcijihttp://int.partyfortheanimals.info/content/view/298/weblog/view/2507/Marianne_Thieme/EN

In Serbia, animal welfare group Neutrinos Company have decided to bring politics up-to-date on how they are not, or not sufficiently enforcing their current animal welfare act. In their letter they specifically target unanaesthetised slaughter, not properly sedating the animals during regular slaughter and animal abuse. What a wonderful initiative! Unfortunately only five small political parties have bothered sending a response. I hope the parties in power in Serbia will react to the letter and work to improve their adherence to the animal welfare act.

/ Take Action, OEBS u Srbijihttp://www.take-action.in.rs/2011/07/21/2603/

Predstavljamo OCD – Neutrinci u Srbistanu (zaštita životinja)

/ Forest Festival - http://www.sumadijapress.co.rs/index.php/sumski-festival-na-besnjaji/

“Forest festival” koji će se održati kod odmarališta na Bešnjaji, u blizini Kragujevca, okupiće mlade ljude zainteresovane za ekologiju, kao i sve koji vole prirodu i dobru muziku.

/ Posle ‘Šumskog festivala’ http://www.sumadijapress.co.rs/index.php/posle-sumskog-festivala/

Kako smo i navikli od Neutrinaca, posle “Šumskog festivala” na Bešnjaji ostao je čistiji i lepši prostor. Učesnici su iza sebe ostavili improvizovane drvene klupice i stolice koje su sami napravili, ali i uzemljenje za struju i binu od drveta, za slučaj da još neko planira da organizuje okupljanje na ovom lepom, ali zapuštenom kragujevačkom izletištu.

 

Peace no War